Lättgjord toscakaka
- 100 g margarin eller smör
- 2 ägg
- 1 1/2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl grädde eller mjölk
Glasyr:
- 100 g margarin eller smör
- 1 dl socker
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
- 2 x 35 g mandelspån eller 1 1/2 dl (100 g) hackad sötmandel eller nötkärnor
- Sätt ugnen på 175°C
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter
- Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socket pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och vätskan. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered under tiden glasyren.
- Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omröring tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan.
- Flytta upp kakan till mitten av ugnen. Grädda ytterligare 15 minuter - eller tills den fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar