fredag 1 februari 2019

Lättgjord toscakaka



  • 100 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl grädde eller mjölk
Glasyr:
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 x 35 g mandelspån eller 1 1/2 dl (100 g) hackad sötmandel eller nötkärnor
  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter
  3. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socket pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och vätskan. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered under tiden glasyren.
  5. Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omröring tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan.
  6. Flytta upp kakan till mitten av ugnen. Grädda ytterligare 15 minuter - eller tills den fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar