12 bitar
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 150 g smör, smält
Garnering
- 2 äpplen
- kanel
- 1-2 msk strösocker
- ev. florsocker
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 180°. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det ihop med smöret och vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
- Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
- Lägg äppelskivorna i ett runt mönster på smeten (se bild).
- Pudra över kanel och strösocker - och gärna några hackade sötmandlar.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 minuter. Pudra ev. över florsocker före servering. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar