fredag 30 oktober 2020

Äppelkaka

 


12 bitar

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smör, smält
Garnering
  • 2 äpplen
  • kanel
  • 1-2 msk strösocker
  • ev. florsocker
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det ihop med smöret och vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
  3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
  4. Lägg äppelskivorna i ett runt mönster på smeten (se bild).
  5. Pudra över kanel och strösocker - och gärna några hackade sötmandlar.
  6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 minuter. Pudra ev. över florsocker före servering. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar