lördag 31 oktober 2020

Glutenfria kokostoppar med gräddkola

 24 stycken

  • 1/4 dl mjölk
  • 40 g smör
  • 175 g gräddkolor
  • 5 dl riven kokos

Garnering:

  • 100 g ljus choklad
  • flingsalt

Gör såhär:

  1. Värm mjölk, smör och kolor i en kastrull på spisen. Rör om regelbundet tills kolorna har smält och du får en len karamellsås.
  2. Ta bort från plattan och tillsätt riven kokos. Blanda i ordentligt. Tillsätt mer kokos vid behov, du ska ha en mjuk smet som inte klibbar.
  3. Ta 1 msk smet och rulla till en boll och platta till botten lite. Lägg den på ett bakplåtspapper. Upprepa med resten av smeten. Låt topparna svalna helt.
  4. Smält chokladen i mikrovågsugn i ca 30 sekunder åt gången, rör om emellan. Doppa botten på varje kokostopp i choklad och ställ tillbaka på bakplåtspapperet. Ringla resterande choklad över topparna och strö över flingsalt.
  5. Låt kokostopparna kallna helt innan du lägger dem i en lufttät låda eller burk och förvarar svalt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar