- 500 g köttfärs
- 3/4 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1 1/2 dl buljong
- 1 liten gul lök
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- ca 12 kärnfria katrinplommon
- ca 6 baconskivor
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl köttbuljong
- 1/2 dl grädde
- 1 msk vinbärsgelé
- 2-3 tsk äkta soja
Blanda samman havregrynen med potatismjöl och buljong. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
Skala löken och riv den fint. Rör ner den i grynblandningen tillsammans med färs, ägg, salt och peppar. Arbeta allt till en smidig smet.
Forma ca 12 ovala bullar med ett katrinplommon inuti färsen. Linda 1/2 baconskiva runt varje.
Lägg bullarna på smort eldfast fat och stek dem mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills de har fin färg och är genomstekta.
Bryn matfettet i en kastrull till såsen. Rör ner mjölet. Späd med kall buljong och låt såsten koka under omröring ca 3 minuter. Vispa ner grädde, soja och vinbärsgelé. Låt såsen koka upp på nytt och smaka av den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar