- 200 g smör
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Chokladsmet
- 125 g smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 4 msk kakao
- 3/4 msk vetemjöl
- 75 g hackad mandel
Vispa socker och ägg pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda sedan alla ingredienser något försiktigt.
Ställ ut småbrödsformar på plåtar. Klicka ner ca 1 tsk i varje form (lägg inte i mer smet - den pöser upp).
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Kakorna ska inte vara helt genomgräddade. De ska in i ugnen ytterligare en gång.
Chokladsmet: Blanda smör, socker, grädde, kakao och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i ca 7 minuter. Rör om då och då och rör sedan ner mandeln.
Klicka lite chokladsmet över kakorna och grädda i ugnen i ytterligare 2 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar