måndag 28 november 2011

Smarriga formar

Lättbakade supergoda kakor med nötig chokladsmet på toppen
ca 70 st

  • 200 g smör
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Chokladsmet
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 3/4 msk vetemjöl
  • 75 g hackad mandel
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Häll över havregrynen.
Vispa socker och ägg pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda sedan alla ingredienser något försiktigt.
Ställ ut småbrödsformar på plåtar. Klicka ner ca 1 tsk i varje form (lägg inte i mer smet - den pöser upp).
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Kakorna ska inte vara helt genomgräddade. De ska in i ugnen ytterligare en gång.
Chokladsmet: Blanda smör, socker, grädde, kakao och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i ca 7 minuter. Rör om då och då och rör sedan ner mandeln.
Klicka lite chokladsmet över kakorna och grädda i ugnen i ytterligare 2 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar