- 100g smör
- 5 dl standardmjölk
- 50 g jäst
- 250 g Kesell kvarg lätt
- 2 påsar saffran (1 g)
- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
- ca 17 dl vetemjöl
Fyllning
- 50 g rumsvarmt smör
- Mandelmassa
- Russin
Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och mjöl. Börja med ca 15 dl mjöl och arbeta degen smidig. Resten av mjölet använder du vid utbakningen. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter i god rumsvärme.
Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 - 1 cm tjocka.
Bred det rumsvarma smöret över degen. Riv mandelmassa över och lägg i russin.
Rulla ihop och skär i skivor. Lägg snurrorna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 225°
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar