måndag 7 november 2011

Skink- och äppelpajer, 16 st


  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella mager kvarg
Fyllning:
  • 1-2 äpplen
  • 100 g rökt skinka
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven herrgårdsost
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 16 engångs aluminiumformar. Ställ in formarna i kyl och låt vila ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och hacka äpple och skinka. Gör en äggstanning, dvs vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och ost. Fördela äpple och skinka i pajformarna. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera pajerna ljumma.
Gillar du ädelost? Följ receptet som ovan men byt ut skinka och äpple mot 50 g grovriven ädelost  och 1/2 dl grovhackad mandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar