- 2 1/2 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 3/4 dl Kesella mager kvarg
- 1-2 äpplen
- 100 g rökt skinka
- 3 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl riven herrgårdsost
Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och hacka äpple och skinka. Gör en äggstanning, dvs vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och ost. Fördela äpple och skinka i pajformarna. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera pajerna ljumma.
Gillar du ädelost? Följ receptet som ovan men byt ut skinka och äpple mot 50 g grovriven ädelost och 1/2 dl grovhackad mandel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar